Base Creative Development wordt gesponsord door:



Achtergrond informatie

Introductie
Begin februari zijn wij, BASE Creative Development, bestaande uit 5 Master studenten Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft, begonnen met het ontwikkelen van een verbeterde versie van de Van Hemel Baby Incubator, oftewel de HEBI couveuse.

Sinds Dr. Oscar van Hemel, specialist in verloskunde en gynaecologie, deze eenvoudige, maar effectieve couveuse in 1968 heeft ontwikkeld, zijn al veel pasgeboren baby’s in ontwikkelingslanden gered door dit product.

Stichting HEBI
Om het levenswerk van Dr. Van Hemel voort te zetten heeft stichting Hemel Baby Incubator (HEBI) zich tot doel gesteld om op een non-profit basis deze couveuses te produceren en als bouwpakket te verzenden naar ontwikkelingslanden. Het ultieme doel hierbij is dat de stichting wil bijdragen aan het welzijn, de groei en de ontwikkeling van kinderen over de hele wereld.

Het project
Aangezien de huidige couveuse nog geoptimaliseerd kan worden, heeft de HEBI stichting besloten tot het herontwikkelen van de huidige Van Hemel Baby Incubator. Omdat producten ontwerpen en verbeteren de kerntaak is van industrieel ontwerpers, is de TU Delft hierin de perfecte partner. Als studenten Industrieel Ontwerpen beschikken wij over de juiste achtergrond en creatieve middelen om tot een nieuw ontwerp te komen met verbeterde prestaties, gericht op de plaatselijke gebruikers.

Kenia
Om het nieuwe product goed te kunnen afstemmen op de plaatselijke gebruikers willen wij in Kenia ter plekke onderzoek verrichten naar de interactie tussen de belanghebbenden en de couveuse. In Kenia, waar momenteel 77 couveuses in gebruik zijn, kan gesproken worden met eindgebruikers, moeders van couveusekinderen, inkopers en onderhoudsmensen die allen waardevolle input kunnen leveren voor het herontwerp.

Hoe kunt u helpen?
Omdat de HEBI stichting een non-profit organisatie is die afhankelijk is van sponsorgelden, is er ook sponsoring nodig voor de ontwikkeling van een nieuw couveuse. Graag zouden wij u om een financiële bijdrage willen vragen om dit project mogelijk te maken.

Deze bijdrage zal gebruikt worden voor het financieren van plaatselijk onderzoek in Kenia naar het gebruik van de huidige couveuses in hun context. Ook zal uw bijdrage gebruikt worden om materialen te bekostigen voor het bouwen van een prototype. Aan de hand van ons online logboek zullen wij u op dehoogte houden van ons proces en de resultaten. Tevens zullen wij hierop de sponsoren vermelden.

Wij schatten hiervoor een bedrag van rond de 12.000 Euro nodig te hebben. Met behulp van fondsenwerving, sponsoring en eigen bijdragen vertrouwen wij erop dit bedrag bij elkaar te kunnen krijgen om dit levensverbeterende project tot een goed einde te brengen. Hierbij is uw hulp van harte welkom!

Voortgang

Onderstaand zullen wij een online logboek bijhouden voor wie geïnteresseerd is, maar met name om onze sponsors op de hoogte te houden over wat er met hun investeringen tot nu toe bereikt is.

woensdag 25 februari 2009

De eerste drie weken van ons project zijn reeds verstreken, weken waarin wij ons als Base Creative Development druk bezig hebben gehouden met het schrijven van een project voorstel, het plannen van een onderzoeksreis naar Kenia en een start hebben gemaakt met de analyse fase van ons ontwerp proces. Op dit moment analyseren wij de huidige HEBI incubator, maar kijken we ook naar externe factoren als culturele verschillen en alternatieven voor de HEBI incubator.

Zo stuitten wij op de Embrace Thermoregulator, een prachtig project van studenten van de Stanford School of Engineering. Deze thermoregulator is ontworpen met primair doel om de premature baby warm te houden. Voor pasgeboren baby's is het echter ook wenselijk om de luchtvochtigheid te reguleren. Bij een hoger luchtvochtigheids gehalte wordt het vochtverlies van de prematuur tegen gegaan. Hierdoor wordt niet alleen uitdroging van de huid en de luchtwegen voorkomen, maar gaat het ook de daling van de lichaamstemperatuur door middel van verdamping tegen. Dit aspect is reeds geïntegreerd in de huidige HEBI couveuse en zal ook in de ontwikkeling van een herontwerp meegenomen worden.

Ook zijn wij op dit moment druk bezig met het benaderen van tropenartsen, afrikaanse studenten en andere ervaringsdeskundigen om meer inzicht te krijgen in de context van de te ontwikkelen couveuse. Uit dit onderzoek blijkt maar weer eens hoezeer het nodig is om goede inzichten te verkrijgen in de context van de couveuse en hoe belangrijk het daarom ook is om een onderzoeksreis naar Kenia te ondernemen. Wij kunnen alle mogelijke hulp gebruiken om van dit project een succesvol project te maken. Heeft u het gevoel dat u ons kunt helpen als ervaringsdeskundige, met de financiering van het project, of op enig andere wijze; schroom dan niet en neem contact met ons op! Tot die tijd blijven wij u uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Met creatieve groet,




Geen opmerkingen:

Een reactie posten